-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12066 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

در قسمتي از آيه 52 سورة احزاب خطاب به پيامبر6 آمده است: ...و نميتواني همسرانت را به همسران ديگر تبديل كني اگر چه زيبايي آنان تو را به شگفت درآورد؟ پرسش اين است كه مگر پيامبر6 به زنان نامحرم هم نگاه ميكرد كه از جمال او به شگفت آيد؟

پيش از پاسخ دو نكته شايان توجه است:

1. يكي از احكام ازدواج، جواز نگاه بدون قصد شهوت و لذّت، به زني است كه مردي ميخواهد با او ازدواج كند. فلسفه اين حكم، انتخاب همسر آينده از روي آگاهي است. اين امر از پشيماني و فروپاشي زندگي زناشويي جلوگيري ميكند.(ر.ك: وسايل الشيعه، ج 20، باب جواز نگاه به همسري كه قصد ازدواج با او است.)

2. بنابر قواعد ادبيات عرب، يكي از معاني لو شرطيه، و وصليّه است. اين قسم از لو براي فرض و تقدير استفاده ميشود به اين معنا كه ثبوت جزأ مشروط به وجود فرضي شرط است. اگر شرط تحقق يافت جزأ نيز ثابت خواهد شد وگرنه تحققش، فرضي بيش نيست در آيه از ازدواج پيامبر با همسر ديگري نهي شده، اگر چه پيامبر از او خوشش بيايد.

از نكات بالا استفاده ميشود كه پيامبر هم مانند ديگران اجازه داشتند به زني كه با او قصد ازدواج دارند، نگاه كنند.

اما موقعي كه از ازدواج به كلي ممنوع شدند، اين شرط نيز (خوش آمدن به هنگام نگاه به قصد ازدواج) منتفي خواهد شد; بنابراين، جملة وَ لَوْ أَعْجَبَكَ حُسْنُهُنَّ شرطي فرضي بيش نيست و معنايش اين است كه اي پيامبر اگر ميخواستي ازدواج كني و بر فرض آن زن تو را به شگفت ميآورد، باز هم حق ازدواج نداري.(ر.ك: الفرقان في تفسير القرآن، آيت اللّه دكتر صادقي، ج 21ـ22، ص 186، انتشارات فرهنگ اسلامي / تحرير و التنوير، ابن عاشور، ج 21، ص 1204، مؤسسه التاريخ / تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 22، ص 394، دارالكتب الاسلامية.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.